Obludov - Dejvické divadlo, Praha - DK Poklad Ostrava

Obludov – Dejvické divadlo, Praha

11. duben 2023 | 19:00

Divadlo | Divadelní sál

Autor hry: Jaroslav Žváček

3. hra divadelní předplatné POKLAD komorní alternativní scéna

Hra nejslavnějšího bludovského literáta Jaroslava Žváčka, držitele ceny Magnesia Litera, o poměrech v zapadákově. Nekorektně vtipná sociální sonda z míst, kam oko „pražské kavárny“ nedohlédne.

Obec Bludov. Ctihodný občan cikán Kraken nechce už pouštět nezletilé do svého klubu Domino. Bludovská koalice katolíků a komunistů si totiž stěžuje na jejich opilost. Navíc mu tam ti nezletilí svádí a przní obézní holky z nedalekých lázní. Pepa je kvůli tomu pěkně naštvaný. Je zvyklý se v Dominu opíjet, aby čerpal inspiraci pro svůj hiphop. Ale co může dělat, Kraken se rozhodl. Kraken je šéf. Nezbývá mu než dál skládat svůj hipec s kamarádem bláznem Vildou.
Téma české malosti není vlastně nikterak originální, ale vtipným shozením se stala inscenace hodná pozornosti. Chytrý a nápaditý text s nespočtem vtipných slovních hříček, které ve výsledku slouží myšlence.

Motto: „Nesmím chodit do Domina, panuje tu špatný klima.“

Toto představení převzalo Dejvické divadlo z A studia Rubín, Praha.

Hrají: Jan Plouhar, Pavel Šimčík, Lukáš Příkazký
Režie: Jan Prušinovský
Délka představení: 60 minut, bez přestávky
Premiéra: 3. listopadu 2013
Vstupné: 390-490 Kč

Možnost slevy
Sleva 20 % pro děti do 15 let, studenty (ISIC nebo jiný studentský průkaz), seniory nad 65 let, TP
Slevy 50 % pro ZTP, ZTP/P (i doprovod 50 %)
Slevy lze uplatnit pouze při koupi vstupenek v pokladně Akordu nebo Pokladu a vztahují se na 2. a 3. cenové pásmo.

O hereckém souboru
Lukáš Příkazký, narodil se v Strážnici a vystudoval herectví na brněnské konzervatoři a poté DAMU, kde absolvoval v roce 2010. V letech 2008 až 2010 působil v Městských divadlech pražských, od roku 2010 byl v angažmá Divadla na Vinohradech, od září 2018 je členem souboru Dejvického divadla. Má za sebou desítky filmových, televizních a divadelních rolí. Bratr Marek Příkazký je také herec, člen souboru Městského divadla Zlín a kapely Franc Alpa

Pavel Šimčík se narodil v Praze, je divadelní, filmový a televizní herec. Vystudoval herectví na katedře alternativního a loutkového divadla Divadelní fakulta Akademie múzických umění v roce 2000. Od té doby je členem souboru Dejvického divadla. Je také výrazný filmový a televizní herec, hrál významné role ve filmech Bolero, Poslední plavky, O život, Vy nám taky šéfe! a ve filmu Petra Zelenky Karamazovi. V televizi jsme ho měli možnost vidět v seriálu Četnické humoresky, Kriminálka Anděl, v pohádce Paní Mlha, v seriálu Čtvrtá Hvězda, a také jako moderátora hudebního pořadu ČT.

Jan Plouhar, rodák z Frýdku-Místku, velmi výrazný typ se silnou mimikou, charismatický, vystudoval Janáčkovu konzervatoř, má za sebou angažmá v Moravském divadle v Olomouci, v Divadle Petra Bezruče (Ostrava) a v Divadle Rokoko (Praha). Z jeho divadelních rolí připomeňme alespoň výraznou roli Spuda v ostravské velmi úspěšné inscenaci Trainspotting. Relativně zkušený filmový a divadelní herec (film Zatracení, Útěky, Každý den karneval, řada filmových a divadelních rolí). Nyní je v angažmá v Činoherní studiu města Ústí nad Labem.

Více o režisérovi Janu Prušinovském ZDE: Česká televize, Filmový přehled

Recenze ZDE: Divadelní noviny, Týden, I-divadlo

Na co se u nás můžete dále těšit?

Storytelling aneb probuďte v sobě vypravěče – Monika Nevolová

17|05 - 18|05